NOVAK PRED IZAZOVOM KARIJERE! SAD ili NIKAD za Srbina!
Novak Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

finale pre finala

NOVAK PRED IZAZOVOM KARIJERE! SAD ili NIKAD za Srbina!

Nema prava na kiks

Objavljeno: 09:37h

Novak Đoković je najbolji teniser u istoriji “belog sporta”.

Godinama unazad, dominira na terenima, a uspeo je da obori i brojne rekorde, ostavivši iza sebe velike rivale poput Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Novak Đoković na meču
Novak Đoković na meču foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Portal Espreso se pre nekoliko dana osvrnuo na svaki Novakov rekord i objasnio zašto je Đoković najbolji teniser u istoriji.

Novak Đoković na meču
Novak Đoković na meču foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Novak je osvojio sve moguće grend slemove, Masterse, imao je uspehe i sa reprezentacijom Srbije, samo mu fali jedan trofej, odnosno medalja, kao poslednja slagalica, sa kojom bi okončao svoju bogatu karijeru.

Time bi, takođe, uradio nešto, što do sada niko nije u tenisu, te se pridružio Lionelu Mesiju, fudbalskom fenomenu, koji je to uspeo u fudbalu.

Naime, Novak bi zlatnom medaljom na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, osvojio sve što može da osvoji jedan sportista u svojoj karijeri.

Đoković je do sada učestvovao četiri puta na Olimpijadi.

Prisetimo se njegovih rezultata.

Srbin je, 2008. godine osvojio svoju prvu medalju na Olimpijskim igrama. Naime, Đoković je na turniru u Pekingu u borbi za treće mesto bio bolji od Amerikanca Džejmsa Blejka u dva seta, po setovima 6:3, 7:6. Srpski as, ostao je bez bronzane medalje na olimpijskom turniru u Londonu 2012. godine, jer je poražen od Huana Martina Del Potra 7:5, 6:4. Argentinac je 2016. godine, ovoga puta u Rio De Žaneiru, ponovo eliminisao Novaka sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 7:6 (2). Na Olimpijadi u Tokiju 2021. srpski as je poražen u polufinalu od Pabla Karenja Buste sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:3, te je tako ostao bez bronzane medalje.

Podsetimo, pre nekoliko dana, Novak Đoković je proglašen za najboljeg sportistu sveta po peti put u karijeri u izboru Laureusa.

On se, između ostalog dotakao i Olimpijskih igara, uz posebnu želju.

1 / 9 Foto: EPA/JUANJO MARTIN

- Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Verujem da je to moguće, da ne verujem, ne bih ni igrao. Uvek morate da verujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu 2028, ali nikada ne znate šta će se desiti - zaključio je Novak.

Priliku da se domogne zlatne medalje i jedine koja mu fali u karijeri, imaće od 26. jula do 11. avgusta kada se održavaju Olimpijske igre.

Novak Đoković na meču
Novak Đoković na meču foto: JEAN CATUFFE/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre toga, učestvovaće na turniru u Rimu, a potom i Rolan Garosu, koji će predstavljati odličnu pripremu, za ono, što Srbin trenutno najviše želi, a to je zlatna medalja u Parizu!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.